Sunday, January 1, 2012

Keramika

Keramika – tai gausybė įvairių gaminių iš molio ir kitų medžiagų, kurios yra sudarytos iš mineralų. Dar prieš penkiasdešimt metų galima buvo teigti, kad keramikos gaminiai – tai molio gaminiai. Tačiau dabar laikai keičiasi ir keramika įgauna kur kas platesnę reikšmę bei sąvoką. Keramikos dirbiniai yra gaminami iš kietos, tačiau gana lengvai pakeičiamos ir lanksčios medžiagos, kadangi dažnai keramikos specialistai nori nutaikyti itin tikslią formą ir nepalikti jokių klaidų. Jei pažvelgtumėme kaip keičiasi keramikos meno tendencija, tuomet turbūt verta pastebėti, kad vis daugiau įmonių užsiima ne tik estetine (dekoratyvine) keramika, tačiau ir pritaiko ją praktiniam panaudojimui, namų patogumui.

Rankų darbo dovanos iš keramikos – labai gera ir vis populiarėjanti idėja. Dažniausiai galite gauti rankų darbo dovanų įvairiose dovanų parduotuvėse. Žinoma, tokios prekės kainuoja šiek tiek brangiau nei įprastos dovanos, tačiau pirkti iš tiesų apsimoka, kadangi jūsų artimieji liks nustebinti ir nudžiuginti. Dabar labai populiarūs rankų darbo papuošalai su Swarovski kristalais. Žinoma, dažnai ir be jų rankų darbo gaminys iš keramikos atrodo itin unikaliai ir prabangiai. Taip pat verta pasidomėti kas yra rankų darbo auskarai. Tai tokie auskarai, kurie yra unikalūs, nes pagaminti vieninteliai tokie. Juos galima užsisakyti iš įmonių, užsiimančių dekoratyvine keramika arba tiesiog iš tam tikrų dovanų parduotuvių.

Rankų darbo papuošalai ir kiti nešiojami keramikos gaminiai nėra vienintelis dalykas, kurį mums suteikia keramika. Ji taip pat gali būti pritaikyta ir namams ar sodui. Pavyzdžiui, galite įsigyti gražius keramikinius įrankius, indus ir daugybę kitų kasdien naudojamų dalykų. Taip pat turbūt esate matę itin gražių ir unikalių fontanų, vazų, gėlių vazonų kiemuose – dabar galite tokius nusipirkti ir patys. Galite užsisakyti iš keramika užsiimančių įmonių pagal specialų užsakymą arba pavartyti didelę gausą internetinių keramikos katalogų. Ir visa tai – už ne itin didelę kainą. Keramika pastaraisiais dešimtmečiais gerokai pažengė į priekį, todėl keramikos gaminiai pinga, o kokybė tik gerėja.

1 comment:

  1. Man būtų reikalingos plytelės voniai iš keramikos, nes norime padaryti išskirtinį dizainą.. Kur būtų galima užsisakyti?

    ReplyDelete